Hvor langt kan en bil køre før den skal skrottes?

Det er et svært spørgsmål at svare entydigt på. Det kommer nemlig meget an på bilen og hvordan den er vedligeholdt i sin levetid, hvor langt den kan køre før den skal skrottes.

Mange leder efter en prisvenlig brugt bil, der stadig har flere år tilbage inden den skal skrottes. Det kan være enormt svært at vurdere hvor langt den har igen hvis ikke du er uddannet mekaniker eller kender den fulde historik omkring bilen. Nogle biler kører 150.000 km (hvor den er kørt ekstremt hårdt) mens andre biler kan komme op over 1 mio km.

Et godt udgangspunkt er at tjekke service- og vedligeholdelseshistorikken for bilen. Hvis den har overholdt alle services hos autoriserede autoværksteder så ved at at den/de tidligere ejere har forsøgt at passe godt på bilen.

Et andet godt trick, hvis du gerne vil have en slidstærk bil, der kan holde til mange km, er at lede efter biler, som taxa-firmaer køber. Taxa-firmaer lever af at deres chauffører kører i driftssikre biler, der kan køre mange km om året og som er billige i længden af vedligeholde og servicere. Her falder deres valg ofte på Mercedes.

Konklusionen er derfor at det vigtigste ikke er hvor langt en bil kan køre før den skal skrottes, men at du lærer at vurdere hvor langt den bil du gerne vil købe kan køre – ud fra service- og vedligeholdelseshistorikken.